Škrabka na rajčata a kiwi Opinel

Kód: 002047
289 Kč 238,84 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)

Červená škrabka s mikrozoubky Opinel snadno okrájí slupky měkké zeleniny a ovoce a je vhodná pro praváky i leváky. Čepel je vyrobena z vysoce kvalitní švédské nerezové oceli, která je vyhlášena pro svou odolnost a dlouhotrvající ostrost. Rukojeť je vyrobena z jednoho kusu habrového dřeva a je silně lakována pro zvýšenou odolnost.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchyňská škrabka na rajčata a kiwi Opinel - s mikrozoubky, červená

Pro efektivní a rychlé škrábání slupky měkké zeleniny nebo ovoce. Vhodná pro pravoruké i levoruké. Škrabka má speciálně upravené ostří, díky kterému snadno oloupete rajčata, kiwi a jiné druhy měkkého ovoce či zeleniny.

Kvalitní francouzské nože Opinel, vyráběné tradičním způsobem v Chambéry v Savojských alpách, se vyznačují vynikající kvalitou řemeslného zpracování. Čepel je vyrobena z vysoce kvalitní švédské nerezové oceli Sandvik, která je vyhlášena pro svou odolnost a dlouhotrvající ostrost. Rukojeť je vyrobena z jednoho kusu habrového dřeva a je silně lakována pro zvýšenou odolnost. Čepel je k rukojeti připevněna pevnými nýty.

  • délka čepele 6 cm
  • kvalitní švédská nerezová ocel Sandvik
  • rukojeť z habrového dřeva
  • doporučeno ruční mytí

Rukojeť z habrového dřeva je velmi podobná rukojeti bukové, s tím rozdílem, že habr je mnohem světlejší a nemá tak výrazný vzorek. Proto mohou být barvy rukojeti tak syté a odolné.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-opinel

Tradiční francouzská značka nožů Opinel vznikla roku 1890, když Joseph Opinel ve městě Chambéry, uprostřed Savojských Alp, vyrobil první zavírací nůž. Jeho úspěch zajistily kvalitní materiály, jednoduchost, originální francouzský design, vysoká funkčnost a precizní zpracování. V Chambéry továrna sídlí dodnes. Čepele zde kovají z kvalitní švédské karbonové či nerezové oceli, nože se ručně kompletují a brousí do výjimečné ostrosti. Rukojeti jsou z 95% vyrobeny z francouzského dřeva, zbytek tvoří dřeva exotická, která jsou použita na střenky luxusních dárkových nožů.

Nože Opinel jsou jednoduché, robustní, ale levnější kuchyňské a zavírací kapesní nože. Tradiční modely mají střenku z bukového dřeva a čepel z vysoce uhlíkové oceli. V průběhu let vznikla široká škála variací na základní typ, používajících dřevo z dubu, ořešáku, olivovníku, nebo habru. Konstrukce nožů Opinel je velice jednoduchá, skládá se ze tří nebo čtyř částí: čepel, dřevěná rukojeť, nýtovaný kovový pásek, držící čepel a (mimo malých modelů) kroužek k zajištění čepele ve správné pozici, chránící uživatelovu ruku před nečekaným zavřením nože. Elegantní křivka čepele je tradičního španělského designu, známého pod názvem yatagán. V současnosti firma vyrábí široký sortiment modelů. Byly přidány i nové modely pro zahradníky a Opinel nezahálí ani v kuchařském odvětví, v nabídce naleznete i krásné kuchyňské či příborové nože.