Vroubkovaný nůž na zeleninu Opinel Essentiels 10 cm, zelený

Kód: A0045672/V03
209 Kč 172,73 Kč bez DPH
Dodání cca 1-2 týdny

Vroubkovaný nůž na zeleninu s 10 cm dlouhým ostřím a s rukojetí z odolného polymeru zaručuje snadné krájení ovoce i zeleniny. Lze mýt v myčce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vroubkovaný nůž Opinel Essentiels s délkou čepele 10 cm a polymerovou rukojetí, zelený

Kuchyňský nůž na zeleninu a ovoce s 10 cm dlouhým ostřím je vhodný pro krájení či plátkování i velmi měkkého ovoce a zeleniny. Ergonomická rukojeť z polymeru je příjemná do ruky a i díky tomu se s nožem dobře manipuluje. Navíc díky velmi odolné polymerové rukojeti jej lze mýt v myčce.

  • délka čepele 10 cm
  • vroubkované ostří
  • materiál čepele: speciální směs nerezové oceli
  • rukojeť z odolného polymeru
  • vhodné do myčky na nádobí

Rukojeť nožů řady Opinel Essentiels je vyrobena z vysoce odolného polymeru - POM, který zaručuje, že nůž je možné bez jakékoli újmy mýt v myčce na nádobí, rukojeť je odolná chemickým detergentům, snáší vysoké teploty a samozřejmě její tvar i barva odolávají působení vody.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože Opinel (Francie)
Délka čepele: 10 cm
Ostří: Zoubkované ostří

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-opinel

Tradiční francouzská značka nožů Opinel vznikla roku 1890, když Joseph Opinel ve městě Chambéry, uprostřed Savojských Alp, vyrobil první zavírací nůž. Jeho úspěch zajistily kvalitní materiály, jednoduchost, originální francouzský design, vysoká funkčnost a precizní zpracování. V Chambéry továrna sídlí dodnes. Čepele zde kovají z kvalitní švédské karbonové či nerezové oceli, nože se ručně kompletují a brousí do výjimečné ostrosti. Rukojeti jsou z 95% vyrobeny z francouzského dřeva, zbytek tvoří dřeva exotická, která jsou použita na střenky luxusních dárkových nožů.

Nože Opinel jsou jednoduché, robustní, ale levnější kuchyňské a zavírací kapesní nože. Tradiční modely mají střenku z bukového dřeva a čepel z vysoce uhlíkové oceli. V průběhu let vznikla široká škála variací na základní typ, používajících dřevo z dubu, ořešáku, olivovníku, nebo habru. Konstrukce nožů Opinel je velice jednoduchá, skládá se ze tří nebo čtyř částí: čepel, dřevěná rukojeť, nýtovaný kovový pásek, držící čepel a (mimo malých modelů) kroužek k zajištění čepele ve správné pozici, chránící uživatelovu ruku před nečekaným zavřením nože. Elegantní křivka čepele je tradičního španělského designu, známého pod názvem yatagán. V současnosti firma vyrábí široký sortiment modelů. Byly přidány i nové modely pro zahradníky a Opinel nezahálí ani v kuchařském odvětví, v nabídce naleznete i krásné kuchyňské či příborové nože.