Vroubkovaný nůž na zeleninu Opinel Intempora 10 cm

Kód: 002366
729 Kč 602,48 Kč bez DPH
Prodej ukončen

Vroubkovaný kuchyňský nůž Opinel Intempora má 10 cm dlouhou čepel z kvalitní nerezové oceli Sandvik. Ergonomická rukojeť v kouřově modré barvě je vyrobena z vysoce odolného polymeru a nabízí bezpečnou a pohodlnou manipulaci. Polymer je odolný proti vodě, teplotě, nárazům a opotřebení.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Vroubkovaný kuchyňský nůž Opinel Intempora 10 cm - nerezová ocel Sandvik a rukojeť z polymeru

(uvedený rozměr vyjadřuje délku ostří)

  • Délka čepele: 10 cm

Vroubkovaný nůž je vhodný pro krájení či plátkování ovece a zeleniny. Díky ergonomické rukojeti kouřově modré barvy se nůž velmi dobře drží a snadno se s ním manipuluje.

Vlastnosti série nožů Opinel Intempora:

  • Speciální modifikovaná ocel Sandvik 12C27 M zajišťuje vysokou odolnost proti korozi a perfektní schopnost řezu (14,5 % chromu + 0,60 % manganu zajišťuje odolnost vůči rezavění a 0,52 % uhlíku pak perfektní řezné hrany)
  • Tvrdost 57 HRC podle Rockwellovy stupnice znamená skutečně velkou rezistenci ostří proti opotřebení
  • 30° brousící (ostřící) úhel,15° z každé strany
  • V-grip - snadno a bezpečně uchopitelný nůž díky úhlu ostří
  • Materiál rukojeti: vysoce odolný polymer v kouřově modré barvě
  • Hladké linie bez nerovností znepříjemňujících úchop i údržbu
  • Ergonomický profil rukojeti vaši ruku sám navede na správný úchop
  • Ocelové ostří prochází celou délkou nože, je tak zajištěna přiměřená vyváženost
  • Lze mýt v myčce na nádobí, ale doporučujeme ruční mytí
  • Vyrobeno ve Francii

Doplňkové parametry

Kategorie: Kuchyňské nože
Délka čepele: 10 cm
Ostří: Zoubkované ostří

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

logo-opinel

Tradiční francouzská značka nožů Opinel vznikla roku 1890, když Joseph Opinel ve městě Chambéry, uprostřed Savojských Alp, vyrobil první zavírací nůž. Jeho úspěch zajistily kvalitní materiály, jednoduchost, originální francouzský design, vysoká funkčnost a precizní zpracování. V Chambéry továrna sídlí dodnes. Čepele zde kovají z kvalitní švédské karbonové či nerezové oceli, nože se ručně kompletují a brousí do výjimečné ostrosti. Rukojeti jsou z 95% vyrobeny z francouzského dřeva, zbytek tvoří dřeva exotická, která jsou použita na střenky luxusních dárkových nožů.

Nože Opinel jsou jednoduché, robustní, ale levnější kuchyňské a zavírací kapesní nože. Tradiční modely mají střenku z bukového dřeva a čepel z vysoce uhlíkové oceli. V průběhu let vznikla široká škála variací na základní typ, používajících dřevo z dubu, ořešáku, olivovníku, nebo habru. Konstrukce nožů Opinel je velice jednoduchá, skládá se ze tří nebo čtyř částí: čepel, dřevěná rukojeť, nýtovaný kovový pásek, držící čepel a (mimo malých modelů) kroužek k zajištění čepele ve správné pozici, chránící uživatelovu ruku před nečekaným zavřením nože. Elegantní křivka čepele je tradičního španělského designu, známého pod názvem yatagán. V současnosti firma vyrábí široký sortiment modelů. Byly přidány i nové modely pro zahradníky a Opinel nezahálí ani v kuchařském odvětví, v nabídce naleznete i krásné kuchyňské či příborové nože.