Kuchařský nůž Opinel Intempora 17 cm
Kód: A0046062Související produkty
Detailní popis produktu
Kuchařský nůž Opinel Intempora 17 cm - nerezová ocel Sandvik a rukojeť z polymeru
(uvedený rozměr vyjadřuje délku ostří)
- Délka čepele: 17 cm
- Tloušťka čepele: 3 mm
Menší kuchařský nůž s nerezovou čepelí oceníte při práci s masem i zeleninou, ať už se bude jednat o krájení, plátkování nebo sekání. Ne nadarmo se nazývá nožem kuchařským, pokud byste si chtěli koupit do své nové kuchyně jen jeden, měl by to být právě tento. Nůž umožňuje tzv. kolíbkový pohyb, který je například pro jemné nasekání zelí nebo cibule naprosto ideální. Čepel zůstává stabilní a pevná. Díky ergonomické rukojeti kouřově modré barvy se nůž dobře drží a díky jeho nižžší váze s ním budete velmi mrštně manipulovat.
Vlastnosti série nožů Opinel Intempora:
- Speciální modifikovaná ocel Sandvik 12C27 M zajišťuje vysokou odolnost proti korozi a perfektní schopnost řezu (14,5 % chromu + 0,60 % manganu zajišťuje odolnost vůči rezavění a 0,52 % uhlíku pak perfektní řezné hrany)
- Tvrdost 57 HRC podle Rockwellovy stupnice znamená skutečně velkou rezistenci ostří proti opotřebení
- 30° brousící (ostřící) úhel,15° z každé strany
- V-grip - snadno a bezpečně uchopitelný nůž díky úhlu ostří
- Materiál rukojeti: vysoce odolný polymer v kouřově modré barvě
- Hladké linie bez nerovností znepříjemňujících úchop i údržbu
- Ergonomický profil rukojeti vaši ruku sám navede na správný úchop
- Ocelové ostří prochází celou délkou nože, je tak zajištěna přiměřená vyváženost
- Lze mýt v myčce na nádobí, ale doporučujeme ruční mytí
- Vyrobeno ve Francii
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchyňské nože |
---|---|
Délka čepele: | 17 cm |
Ostří: | Rovné ostří |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční francouzská značka nožů Opinel vznikla roku 1890, když Joseph Opinel ve městě Chambéry, uprostřed Savojských Alp, vyrobil první zavírací nůž. Jeho úspěch zajistily kvalitní materiály, jednoduchost, originální francouzský design, vysoká funkčnost a precizní zpracování. V Chambéry továrna sídlí dodnes. Čepele zde kovají z kvalitní švédské karbonové či nerezové oceli, nože se ručně kompletují a brousí do výjimečné ostrosti. Rukojeti jsou z 95% vyrobeny z francouzského dřeva, zbytek tvoří dřeva exotická, která jsou použita na střenky luxusních dárkových nožů.
Nože Opinel jsou jednoduché, robustní, ale levnější kuchyňské a zavírací kapesní nože. Tradiční modely mají střenku z bukového dřeva a čepel z vysoce uhlíkové oceli. V průběhu let vznikla široká škála variací na základní typ, používajících dřevo z dubu, ořešáku, olivovníku, nebo habru. Konstrukce nožů Opinel je velice jednoduchá, skládá se ze tří nebo čtyř částí: čepel, dřevěná rukojeť, nýtovaný kovový pásek, držící čepel a (mimo malých modelů) kroužek k zajištění čepele ve správné pozici, chránící uživatelovu ruku před nečekaným zavřením nože. Elegantní křivka čepele je tradičního španělského designu, známého pod názvem yatagán. V současnosti firma vyrábí široký sortiment modelů. Byly přidány i nové modely pro zahradníky a Opinel nezahálí ani v kuchařském odvětví, v nabídce naleznete i krásné kuchyňské či příborové nože.